top of page

 

 

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid bij Chairpoint: onze inzet voor duurzaam winkelen 🌱

Bij Chairpoint erkennen we het belang van duurzaamheid en nemen we verschillende initiatieven om duurzaam winkelen te bevorderen. Hier zijn enkele voorbeelden van wat we doen:

  1. Samenwerking met Europese merken en fabrikanten: We werken uitsluitend samen met Europese merken en fabrikanten, wat verschillende duurzaamheidsvoordelen biedt:

  • Kortere transportafstanden: Door lokaal samen te werken, verminderen we transportafstanden, wat resulteert in minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

  • Strengere milieunormen: Europese fabrikanten voldoen aan strikte voorschriften op het gebied van afvalbeheer, emissiebeperkingen en duurzame productiepraktijken.

  • Kwaliteitscontrole: Europese merken staan bekend om hun hoge kwaliteitsnormen, waardoor de producten duurzaam en langdurig zijn.

  • Transparantie en verantwoordelijkheid: Europese merken zijn vaak transparant over hun toeleveringsketen en productieprocessen, waardoor wij beter geïnformeerde keuzes kunnen maken.

  1. Duurzaam ontwerp en materialen: Onze meubelen worden steeds vaker ontworpen met het oog op vervangbaarheid en reparatie. We integreren volledige demontage en recycling al vanaf de ontwerpfase. Daarnaast worden veel van onze stoelen vervaardigd uit FSC-gecertificeerd hout en gerecyclede materialen, zoals industrieel afval en PET-flessen.

  2. Samenwerking met gecertificeerde leveranciers: We werken samen met leveranciers die bvb; ISO, Greenguard, Ecovadis of EPD-certificering hebben behaald, wat aangeeft dat ze voldoen aan zeer strenge normen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming.

  3. Interne inspanningen: Op ons eigen niveau nemen we verschillende maatregelen, zoals het hergebruiken van verpakkingsmateriaal, het groeperen van zendingen en het streven naar een laag E-peil voor ons gebouw. We hebben ook waterdoorlatende klinkers in onze parkeerplaats geïnstalleerd en gebruiken LED-verlichting om energie te besparen.

  4. Tweedehandsstoelen: Als stoelen die we bij onze klanten terughalen nog in goede staat zijn, geven we ze een tweede leven door ze bijvoorbeeld te doneren aan een kringloopwinkel.

Onze volgende stap is het installeren van een publiek toegankelijk snellaadpunten dat volledig wordt gedekt door zonnepanelen, waarmee we ons volledige energieverbruik kunnen compenseren.

bottom of page