top of page
Vincent Sheppard Logo

De missie van Vincent Sheppard had evengoed die van Chairpoint kunnen zijn. 

/ CHAIRING IS CARING

Bij Vincent Sheppard houden ze ervan om mooie momenten samen door te brengen. Het woord ‘chairing' brengt twee passies bij elkaar en is tegelijkertijd de focus van het bedrijf: leuke momenten delen in comfortabele stoelen die je daarbij helpen. 

/ CHAIRING STORIES ALL OVER THE WORLD

Een internationaal bedrijf

Vincent Sheppard ontwerpt en produceert binnen- en buitenmeubels met uitzonderlijk zitcomfort sinds 1992. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in 'Lloyd Loom'-meubelen, een techniek waarbij kraftpapier rond een metalen draad wordt gedraaid en zo tot unieke meubelstukken wordt geweven. 

Vandaag exporteren ze hun meubels naar meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in België, terwijl de belangrijkste productiefabriek gevestigd is in Indonesië, een land dat bekend staat om zijn rijke weverstraditie.  

 

/ CHAIRING CRAFTSMANSHIP

Traditie en vakmanschap worden kunst

Vincent Sheppard is gestart met het doel om de traditie en geschiedenis van de Lloyd Loom-weeftechniek te eren en te behouden. 

Om dit doel te bereiken, hebben ze een nauwe samenwerking ontwikkeld met de lokale bevolking van Cirebon, Indonesië, bekend om zijn traditie in het weven en buigen van rotan. De kennis en vaardigheden van de lokale vakmensen verheffen hun producten tot ware kunstwerken, stuk voor stuk handgemaakt tot in de perfectie. 

De ontwerpen zijn gemaakt in België en dat is precies waar ze ook zijn afgewerkt, zoals het aanvankelijk werd voorgesteld. Schilders, naaisters, ontwerpers. Ze werken allemaal samen. Zodat de cirkel rond is. Met veel zorg en oog voor detail.

/ OUR FAIR CHAIR

Respect voor mens en natuur

Vanaf het begin hebben ze een duidelijke keuze gemaakt om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken voor de productie van hun meubels.

Bij Vincent Sheppard zijn ze er echter van overtuigd dat bedrijven een verantwoordelijkheid hebben die verder gaat dan het product zelf. Transparantie en eerlijkheid. Ze geloven dat onze klanten ons moeten kunnen vertrouwen, dus behandelen we de aarde, haar bronnen en haar mensen met respect.

Bovendien willen ze hun bedrijf graag met een ecologische mindset besturen. Ze zijn zeer bewust van de consumptie van grondstoffen. Recycleren, het reinigen van afvalwater en het gebruik van ecologische reinigingsproducten zijn standaardprocedures bij Vincent Sheppard. 

Het hoofdkantoor in België is bijna zelfvoorzienend omdat ze zonne-energie gebruiken om elektriciteit te leveren voor hun productieproces. In 2013 ontving Vincent Sheppard het FSC®-label van de Forest Stewardship Council: een symbool van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. 

 

/ CHAIRING BEAUTY, QUALITY AND COMFORT

Verfrissend tijdloos voor binnen en buiten

De indoor meubels zijn ontworpen om zowel uiterst comfortabel als echte blikvangers te zijn. Ze creëren stoelen, tafels, banken, verlichting en accessoires in verschillende duurzame materialen met elk een uniek ontwerp

De outdoor collectie van Vincent Sheppard bestaat uit kwalitatieve ontwerpen die karakter aan jouw tuin of terras toevoegen. Naast het Lloyd Loom-assortiment, bieden ze ook een reeks meubels uit synthetisch materiaal aan die het hele jaar door buiten mogen blijven staan. 

Jouw comfort is onze prioriteit.

www.vincentsheppard.com

bottom of page