top of page

Serax creeërt unieke lifestyle producten geïnspireerd door talentvolle designers die schoonheid koppelen aan vorm en functie. Objecten om te ervaren, te delen en te koesteren.

Serax maakt je thuis mooier. Creëert onvergetelijke momenten rond de tafel. Geeft persoonlijkheid aan je interieur. Wij werken enkel met gepassioneerde designers van over de hele wereld en produceren ambachtelijk: van Vietnam over Antwerpen tot Portugal. Telkens met vakmensen die het basisidee van elk ontwerp respecteren. Onze collecties staan voor unieke vormen, materialen en stijlen. Serax is een dagelijkse zoektocht naar schoonheid, naar de goede dingen die het leven versterken en een thuis creëren die gelukkig maakt. Om te beleven, te delen en te ontdekken. 

1. WE HONOUR OUR FAMILY ROOTS

Serax is het geesteskind van SERge en AXel Van Den Bossche. Broers die het verhandelen van bloempotten met de paplepel binnenkregen via de zaak van hun moeder. Wat in 1986 begon als een kleinschalige handel in een garage, groeide in twintig jaar uit tot een multinational met meer dan 65 werknemers en een hoofdbureau in Antwerpen. Het bedrijf wordt vandaag geleid door Axel. De vrouw van Axel – Marie Michielssens – is huisontwerpster en creëerde onder andere de bekende ‘Cactus Vase’. Serax is een familiebedrijf waar passie door de aderen stroomt.

 

2. WE CHERISH DESIGNERS

Het werken met opkomende en gevestigde designers zit ingebakken in het DNA van Serax. In 1990 ging het merk een schuchtere samenwerking aan met Peter Arts, wat een revolutie in de interieursector betekende. Serax kreeg een jaar nadien internationale allure dankzij de samenwerking met bloemenkunstenaar Daniel Ost, die voor hen ‘The Flower Booth’ ontwierp op de Franse designbeurs Maison & Objet. Het zaadje was geplant. Sindsdien is Serax al tientallen samenwerkingen aangegaan, wat uitmondde in gerenommeerde collecties en internationaal succes.

3. WE HAVE A TABLEWARE LOVE STORY

Toen founder Axel in 2009 keramiekkunstenares Roos van de Velde ontmoette, wist hij niet dat deze ontmoeting de toekomst van zijn bedrijf voorgoed zou veranderen. Na het lanceren van haar tafelcollectie stonden plots sterrenzaken van over de hele wereld in de rij om bij Serax te bestellen. Vandaag geldt Serax als dé referentie om Michelin-chefs het nodige creatieve porselein of keramiek te leveren die de esthetiek van hun gerechten versterkt. 

4. WE DESIGN HAPPINESS

Alle collecties van Serax – van tableware, glas en meubels tot bloempotten en verlichting – zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd met als doel interieurs te creëren die gelukkig maken. Een interieur is de spiegel van de persoonlijkheid van de bewoners. Serax en zijn team van designers selecteert en lanceert daarom enkel producten met een ziel.

5. WE BELIEVE CRAFTSMANSHIP IS THE ONLY WAY

Serax groeide de voorbije 30 jaar als kool. Toch respecteert het nog steeds zijn basisprincipes. Zo wordt elke collectie ambachtelijk vervaardigd. Over de hele wereld gaat Serax met geselecteerde prototypes van ontwerpers op zoek naar de juiste ambachtslui om ze op grotere schaal te produceren. Van Vietnam over Antwerpen tot Portugal. Altijd geproduceerd volgens het ontwerp en de filosofie van de designer. 

bottom of page